‘Aplomb-yoga': zoveel meer dan alleen ontspanning!
Methodisch, stabiliteit van lichaam en geest, anker, diepe spierkracht, stilte-as,
thuiskomen in jezelf, uitlijning, mindfulness, hartcoherentie, meditatie.

Yoga-opleiding

Yoga-opleiding Amitabha heeft de afgelopen jaren haar eigen, specifieke plek verworven in Yoga-land.
De oprichter, Maartje van Hooft, heeft workshops verzorgd voor het Nederlandse yogacongres, het Europese yogacongres, en de Belgische yogafederatie. Ook heeft Amitabha onlangs een aantal yogaworkshops verzorgd in het kader van de grote Innovatie-Expo, georganiseerd door een aantal ministeries.
De opleiding is erkend als beroepsopleiding (CRKBO), en volgt de normen van de EYU.

Aplomb-yoga

De opleiding brengt op een degelijke en natuurlijke manier theorie en praktijk van de klassieke yoga over. Daarnaast heeft de opleiding de specifieke basis van Aplomb-yoga. Zowel in de opleiding als in de bijscholingsmodules voor yoga-docenten is steeds weer terug te zien hoe effectief en diepgaand de methode Aplomb-yoga is. Hoezeer de training van intrinsieke stabiliteit de fysieke en emotionele heling en groei ondersteunt.

Info-avonden

Als je zelf wilt ervaren hoe Aplomb-yoga voelt, kom dan langs bij een open avond. In een praktische les kan je de stijl aan den lijve ondervinden. Ook als je geen docent wilt worden, maar wel meer verdieping wilt in je yoga-beoefening, zijn de open avonden geschikt om te kijken of het lifestyle-traject bij je past.
In het lifestyle-traject dat twee jaar duurt, heb je tijd voor verdieping en integratie, maar richt je je niet op didactiek of lesgeven.
De opleiding organiseert informatie-avonden 

Na de opleiding

De afgestudeerden van de opleiding hebben allen een duidelijk gevoel van stevigheid en vertrouwen over de lessen die ze geven, hun lessen zijn goed bezocht en worden hoog gewaardeerd. Een aantal cursisten heeft een grote studio opgezet, anderen geven les op verschillende lokaties, of hebben een praktijk aan huis opgebouwd.
Weer anderen gebruiken hun ervaringen vanuit de yoga-opleiding om effectief en vernieuwend te zijn in hun werksetting, of combineren hun werkervaring in het bedrijfsleven met yoga, om zo op innovatie en duurzaamheid gerichte trajecten te ontwikkelen.
Amitabha/Aplomb-yoga biedt een platform waarvoor deze op innovatie en duurzaamheid gerichte trajecten onder de aandacht gebracht worden.

 

  

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, met achtergrondinfo en oefensets.