Maartje van Hooft

Maartje van Hooft woonde al als 23-jarige in een Japans Yogacentrum, de Okido Yoga Dojo in Laren, Gelderland. Van 1996 tot 1999 woonde en werkte ze in een Japans Yogacentrum in Milaan, Italië, waar ze haar Boeddhistische leraar Shodo Habukawa ontmoette. Van 1998 tot 2000 volgde ze in Japan een Boeddhistische tempeltraining, en ze gaat nog jaarlijks terug naar haar leraar.
Verder is zij oefentherapeute Cesar, psychosomatisch oefentherapeut, shiatsu-therapeut, en cranio-sacraaltherapeut.
Zij geeft al bijna 20 jaar les op verschillende yoga-opleidingen, en is nu bijna 12 jaar oprichter, directeur en hoofddocent van de 4-jarige yoga-opleiding Amitabha.

Zij heeft vanuit haar yoga-ervaringen en haar ervaringen als oefentherapeut de methode Aplomb-yoga ontwikkeld. Zij is schrijfster van het boek 'Yoga en Aplomb'.
In juni 2017 verscheen het boek 'Mindfulness en mantra' bij uitgeverij van Warven. Naast veel achtergrond vanuit zowel het Boeddhisme als vanuit neurofysiologie en neuropsychologie biedt Mindfulness en mantra vooral ook een verdiepend meditatie-programma, dat de sterk integrerende kenmerken van Shingon-Boeddhistische training toegankelijk maakt.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, met achtergrondinfo en oefensets.